2007

Az Akadémiai-Szabadalmi Nívódíjak átadása a Magyar Tudomány Ünnepén

A Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke 2007-ben Akadémiai-Szabadalmi Nívódíjat adományozott:

DR. BUZA GÁBOR PhD kohómérnöknek, a műszaki tudomány kandidátusának - a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány Anyagtudományi és Technológiai Intézete igazgatójának - az anyagtudományok, az űr-anyagtudományi programok, a lézeres anyagmegmunkáló rendszerek területén kiemelkedő eredményeiért, számos szabadalomban is testet öltött kutatói munkássága elismeréseként.
Tovább  »

DR. FOGASSY ELEMÉR gyógyszerkémiai szakmérnöknek, az Akadémia doktorának, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem professzor emeritusának a hazai gyógyszeripari fejlesztésekben kiemelkedő és innovációs eredményekben testet öltő, széles körben alkalmazott eredményeiért, számos szabadalomban is gyümölcsöztetett kutatói munkássága elismeréseként.
Tovább »

DR. MARTON LAJOS CSABA mezőgazdasági mérnöknek, az Akadémia doktorának, c. egyetemi tanárnak, az Akadémia Mezőgazdasági Kutatóintézete tudományos igazgatóhelyettesének a kukoricakutatásban, a mezőgazdasági hasznosításában széles körben alkalmazott eredményeiért, számos szellemi termékben, szabadalomban testet öltött, kiemelkedően eredményes kutatói munkássága elismeréseként.
Tovább »