1998

Akadémiai-Szabadalmi Nívódíj 1998-ban

 

Dr. Bárczy Pál
a Miskolci Egyetem Nemfémes Anyagok Tanszékének vezetője, az Agrártudományi Intézet igazgatója, a műszaki tudományok kandidátusa
Dr. Bárczy Pál a díjban a mikrogravitáció hatásmechanizmusának feltárását és az űrviszonyok közötti irányított kristályosítást megvalósító berendezés megalkotását eredményező kutatásirányító munkájáért részesült.

Dr. Lomniczi Béla
a Magyar Tudományos Akadémia Állatorvostudományi Kutatóintézete tudományos tanácsadója, a Magyar Tudományos Akadémia doktora
Dr. Lomniczi Béla a díjban új vakcinák előállítása tudományos alapjainak kidolgozásáért, az eredmények nemzetközi összehasonlításban is nagy jelentőségű hasznosításáért részesült.

Dr. Palkovics László
a Budapesti Műszaki Egyetem Gépjárművek Tanszékének vezetője, egyetemi docens, a műszaki tudományok kandidátusa
Dr. Palkovics László a díjban a gépjárművek menetstabilizálására, aktív dinamikai rendszereire és az intelligens irányítású fékezés berendezéseire vonatkozó műszaki fejlesztés eredményeiért részesült.

Dr. Sinóros Szabó Botond
a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Főiskolai Kara egyetemi tanára, a Magyar Tudományos Akadémia doktora
Dr. Sinóros Szabó Botond a díjban a talajnedvesség és tömörödöttség együttes mérésére alkalmas mérőeszköz és a hozzátartozó mérési módszer és eljárás kifejlesztéséért részesült.