Iparjogvédelmi tanfolyamok

Alapfokú iparjogvédelmi tanfolyam

Az alapfokú iparjogvédelmi tanfolyam rövid áttekintést nyújt a szellemitulajdon-védelem rendszeréről, ezen belül az iparjogvédelmi oltalmi formákról, az oltalom megszerzésére irányuló eljárásokról és ezek alkalmazhatóságáról a vállalkozások életében, valamint a legfontosabb iparjogvédelmi információforrásokról.

Az oktatást sok éves tapasztalattal rendelkező iparjogvédelmi szakemberek tartják, akik az oltalmi és eljárási jellegzetességek mellett a bevezetés szintjén rámutatnak az iparjogvédelmi oltalmak ipari alkalmazhatóságára is.

A tanfolyamot többek között kis- és középvállalkozásoknak ajánljuk, amelyek szeretnék megalapozni iparjogvédelmi tevékenységüket, de mélyebb részletességgel nincs szükségük az ismeretek elsajátítására. A tanfolyam ideális lehet továbbá kutatók, felsőoktatási intézményekben dolgozó vagy tanuló érdeklődők számára is. A képzés időtartama 20 óra, ami 4 napot vesz igénybe, és egy ötödik alkalommal tartott írásbeli vizsgával zárul.

A képzés költsége 30.000 Ft, ami a tankönyv és a vizsga árát is tartalmazza.

Az alapfokú iparjogvédelmi tanfolyam vidéki helyszíneken is rendszeresen indul. A következő tanfolyam részleteiről érdeklődjön oktatási ügyintézőnknél, vagy a helyi kereskedelmi és iparkamaráknál, illetve regionális ügynökségeknél.

 

A következő alapfokú iparjogvédelmi tanfolyam 2025 februárban indul!

Képzésre jelentkezés itt»

 

Középfokú iparjogvédelmi tanfolyam

A középfokú iparjogvédelmi tanfolyam alapos áttekintést nyújt a szellemitulajdon-védelemről, ezen belül részletesen szól az iparjogvédelmi oltalmi formákról és az oltalmak megszerzésére irányuló eljárásokról. A gyakorlati alkalmazás területén belül a hallgatók az oltalmak gazdasági szerepéről, valamint az iparjogvédelmi információk forrásairól, és az információ értelmezéséről is képet kapnak.

A tanfolyamot vállalatok iparjogvédelemmel foglalkozó munkatársai számára, vámügyintézőknek, jogi ügyintézőknek, kutatóknak, kutatóintézeteknél dolgozó vezetőknek ajánljuk, illetve mindenkinek, aki az iparjogvédelemmel részletesebben szeretne ismerkedni.

A képzés időtartama 60 óra, tíz héten át heti egyszeri alkalommal, amit szóbeli és írásbeli vizsga zár. A képzést Budapesten évente egy alkalommal, tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető helyen szervezzük. Ezen túlmenően igény szerint vidéki helyszínen is vállaljuk a tanfolyam szervezését megfelelő számú jelentkező esetén.

A képzés költsége 80.000 Ft, ami tartalmazza a tankönyv és a vizsgák árát is.

 

A következő középfokú iparjogvédelmi tanfolyam 2025 márciusban indul!

Képzésre jelentkezés itt»

 

Felsőfokú iparjogvédelmi tanfolyam

Az SZTNH felsőfokú iparjogvédelmi tanfolyama a ma Magyarországon megszerezhető legmagasabb iparjogvédelmi képesítés. A képzés  ennek megfelelő mélységben és részletességgel mutatja be  az iparjogvédelem jogi rendszerét, az oltalmak megszerzésére irányuló eljárásokat, az oltalmak ipari alkalmazhatóságát, valamint gazdasági szerepüket. Az órák részét képezi az iparjogvédelmi információk megszerzésére és értelmezésére irányuló gyakorlati oktatás is.

A tanfolyamot leendő ügyvivőknek, vállalati iparjogvédelmi szakembereknek, vámtisztviselőknek, technológiatranszfer területen dolgozóknak, jogi szakembereknek ajánljuk, illetve bárkinek, aki munkája során szellemi értékekkel kapcsolatos döntéshozatalban vesz részt.

A tanfolyamokat Budapesten, tömegközlekedéssel is jól megközelíthető helyen tartjuk, időtartama 270 óra, három féléven át heti egyszeri alkalommal. A hallgatók a félév során blokkokban tanulják az egyes témákat, majd a blokkok lezárása után vizsgát tesznek. A képzés a hallgatók által választott témából való szakdolgozat írásával, valamint a dolgozat védésével zárul.  

A képzés  költsége 120.000 Ft/félév, ami tartalmazza a tankönyvek és minden vizsga árát is.

A  legközelebb induló tanfolyam részleteiről érdeklődjön oktatási ügyintézőnknél.

 

A következő felsőfokú iparjogvédelmi tanfolyam 2024 szeptember 11-én indul!

Képzésre jelentkezés itt»

Tájékoztató a tanfolyamról»

 

Tel.: +36 (1) 474 5848
Fax:  +36 (1) 331 2596
E-mail: oktatas [169] hipo [961] gov [961] hu