1999

Akadémiai-Szabadalmi Nívódíj 1999-ben

 

Dr. Fekete András
a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Élelmiszeripari Karának Fizika-Automatika Tanszékének vezetője, a Magyar Tudományos Akadémia doktora
Dr. Fekete András a díjban a mezőgazdasági anyagok és élelmiszerek fizikai és minőségi jellemzőinek tanulmányozásáért, a gyors és roncsolásmentes vizsgálati módszerek és szabadalmaztatott műszerek kidolgozásáért és hasznosításáért részesült.

Dr. Fodor József
okleveles vegyészmérnök, a műszaki tudományok kandidátusa
Dr. Fodor József a díjban a tribológia területén kifejtett nemzetközileg elismert tudományos munkásságáért, különös tekintettel a kopást csökkentő készítmények és eljárások kidolgozására vonatkozó szabadalmaiért és azok nagy jelentőségű hasznosításáért részesült.

Dr. Szakály Sándor
a mezőgazdaságtudomány kandidástusa, a Pannon Agrártudományi Egyetem tanára, a Magyar Tejgazdaság Kísérleti Intézet munkatársa
Dr. Szakály Sándor a díjban az új tejipari eljárások, tejtermék Hungaricumok kidolgozásáért és szabadalmaztatásáért, azok tudományos alapjainak lefektetéséért, a termékek és az eredmények nemzetközi összehasonlításban is nagy jelentőségű hasznosításáért részesült.