CP4. A fekete-fehér védjegyek oltalmi köre

CP4. A fekete-fehér védjegyek oltalmi köre

Projekt lezárult,  közös gyakorlat átültetésének napja Magyarországon: 2014. július 1.

A projekt a fekete-fehér és szürkeárnyalatos színben lajstromozott védjegyek oltalmi körét érintő eltérő tagállami jogértelmezés közelítését irányozta elő.

A munkacsoport által kidolgozott és 2014. április 15-én Közös Közleményben közzétett közös gyakorlat az elsőbbségi igények, a viszonylagos kizáró okok, valamint a tényleges használat témakörében felmerülő kérdések alapján közelíti a fekete-fehér és szürkeárnyalatos védjegyeket megillető oltalom terjedelmére vonatkozó differenciált tagállami jogértelmezést.

Az implementáló tagállami hivatalok a közös gyakorlat alkalmazását legkésőbb az azt magában foglaló Közös Közlemény közzétételének napjától számított három hónapon belül, azaz 2014. július 15-ig megkezdik. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a közös gyakorlatban lefektetett elveket a 2014. július 1-je után benyújtott védjegybejelentésekre, illetve az ezt követően indult egyéb eljárásokra alkalmazza.

 

Közös közlemény a fekete-fehér védjegyek oltalmi körével kapcsolatos közös gyakorlatról
A fekete-fehér védjegyek oltalmi körével kapcsolatos közös gyakorlat hatása a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának eljárásaira
Gyakran ismételt kérdések (GYIK) a közös gyakorlattal kapcsolatban CP4. A fekete-fehér védjegyek oltalmi köre