A WIPO online eszközei

A Szellemi Tulajdon Világszervezetének (WIPO) genfi Nemzetközi Irodájának - a nemzetközi védjegyek ügyintézése során hasznos - a madridi rendszerrel kapcsolatos internetes alkalmazásai:

 

  • Madrid Monitor - védjegybejelentés státuszának megtekintése

Olyan eszköz, amelynek segítségével a bejelentők nyomon követhetik a folyamatban lévő nemzetközi védjegyek, valamint védjegybejelentések dokumentációjának WIPO által történő feldolgozását, a dokumentumok státuszát. A Madrid Monitor online adatbázisa segítségével a nemzetközi védjegyek lajstromában nyilvántartásba vett minden tényről, adatról listát kaphat a kérelmező.

A szolgáltatás az alábbi internetes oldalon keresztül érhető el:https://www.wipo.int/madrid/monitor/en/index.jsp?link=realtime_search

 

  • Madrid Electronic Alert (MEA) - védjegyfigyelés

A MEA a WIPO új, ingyenes védjegyfigyelési szolgáltatása, amely bárki számára lehetővé teszi, nemzetközi védjegyek státuszának ellenőrzését. A MEA hírlevelére feliratkozók naponta kapnak értesítést - e-mail formájában - arról, ha a nemzetközi védjegyek nyilvántartásában valamilyen változás kerül bejegyzésre.

A MEA használatához "WIPO User account" létrehozása szükséges, melynek segítségével elő lehet állítani egy listát, amely lehetővé teszi, hogy ha a megadott listán szereplő valamely védjeggyel kapcsolatban változást vesznek tudomásul, az előfizető tájékoztatást kapjon erről. Az elektronikus levél egy link segítségével biztosítja azt, hogy mind a ROMARIN, mind a nemzetközi lajstrom oldala megtekinthető legyen, ahol a változások tekintetében további információk láthatók.

A szolgáltatás az alábbi internetes oldalon keresztül érhető el:
https://www3.wipo.int/login/en/mea/index.jsp

"WIPO User account" létrehozása a következő internetes oldalon lehetséges:
https://www3.wipo.int/wipoaccounts/madrid/public/register.jsf

 

  • Madrid Portfolio Manager (MPM) - védjegy adatainak részletes megtekintése

Lehetővé teszi, hogy a nemzetközi védjegybejelentők és képviselőik saját nemzetközi védjegy portfoliójukba betekintést nyerjenek. Az MPM rendszerébe való belépéshez a WIPO User account oldalára belépve - az e-mail cím megadásával - kell regisztrálni.

A szolgáltatás az alábbi internetes oldalon keresztül érhető el:
https://www3.wipo.int/login/en/mpm/index.jsp

A szolgáltatásokról bővebb információ a WIPO oldalán az alábbi linken érhető el:
http://www.wipo.int/madrid/en/services/

 

  • Goods & Services Manager - osztályozási segédeszköz

A Goods & Services Manager a WIPO online osztályozási segédeszköze.

Az osztályozási segédeszközzel kapcsolatos további információk és a Goods & Services Manager a WIPO oldalán, az alábbi internetes címen érhető el:
http://www.wipo.int/mgs/
http://www.wipo.int/madrid/en/services/