TMClass

Védjegy osztályozás

EuroClass

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (a továbbiakban: SZTNH) 2012. június 18. napján csatlakozott a EuroClass projekthez.

A EuroClass az Európai Uniós Szellemi Tulajdoni Hivatalának (a továbbiakban: EUIPO) az egységes platformra épülő, a csatlakozó hivatalok által elfogadott áruk és szolgáltatások közötti keresésre használható online osztályozási segédeszköze. Az EuroClass egységesíti az egyes hivatalok osztályozási adatbázisait, rávilágít az egyes hivatalok közötti osztályozási különbségekre. A EuroClass 2006 óta működik, 2011 októberében indították útjára a legújabb verzióját.

Az osztályozási segédeszközzel kapcsolatos további információk és a EuroClass adatbázis az EUIPO oldalán, az alábbi internetes címeken érhető el:

http://oami.europa.eu/ows/rw/pages/QPLUS/databases/euroclass.en.do
http://oami.europa.eu/ec2/

 

TMclass – Videós segédlet

Elérhető a TMclass online osztályozási rendszer magyar nyelvű videós segédlete.

Az EUIPO szervezésében megvalósuló ECP3 projekt keretében elkészült magyar nyelvű videós segédlet azáltal, hogy segítséget nyújt a TMclass online felület kezeléséhez és funkcióinak megismeréséhez, egy – akár nemzeti, akár nemzetközi – védjegybejelentés összeállítása során is hasznos támpont lehet, emellett megválaszolhatja az árujegyzék elkészítése során felmerülő esetleges kérdéseket.

A magyar nyelvű felvétel elkészítésében az SZTNH Nemzeti Védjegy Osztályának munkatársa, dr. Tarjányi Petra működött közre.

A videó megtekinthető az alábbi képre kattintva, vagy az EUIPO honlapján:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://euipo.europa.eu/knowledge/course/view.php?id=3378