Patent Prosecution Highway

PPH – Patent Prosecution Highway

Mi a PPH célja?

A PPH kétoldalú megállapodáson alapuló együttműködés az abban részt vevő nemzeti, illetve regionális szellemi tulajdonvédelmi hivatalok, mint egyenrangú felek között. A bejelentők számára gyors szabadalmi vizsgálatot biztosít, így lehetővé teszi az adott találmányra a szabadalmi oltalom gyorsabb és hatékonyabb megszerzését, az adott együttműködésről megállapodott két ország viszonylatában. Erre az ad lehetőséget, hogy a PPH révén az egyes hivatalok felhasználhatják a társhivatal által korábban már elvégzett munka eredményét, amely által elkerülhető a párhuzamos munkavégzés. A PPH csökkenti a vizsgálati munkaterhet, és a gyorsabb ügyintézés mellett a megadott szabadalmak minőségére is kedvező hatással lehet.

További magyar vonatkozású információk ITT

További általános információk:
https://www.jpo.go.jp/e/toppage/pph-portal/

 

GPPH - Global Patent Prosecution Highway

Mi a GPPH célja?

A nemzetközi együttműködésnek az a célja, hogy lehetővé tegye a szabadalmi hivatalok közötti közvetlen információ cserét és felgyorsítsa a szabadalom engedélyezési eljárását. A szabadalmi bejelentő igényelheti a gyorsított elbírálást az együttműködésben résztvevő bármelyik hivatalnál, abban az esetben, ha a  hivatalok bármelyikében szabadalomképesnek találták a szabadalmi leírás igénypontját.

A Global PPH-en alapuló gyorsítás kérelme a bejelentők számára szabadon választható lehetőség. A Global PPH együttműködési megállapodásban részes hivatalokat nem köti az adott találmányra a társhivatal által elvégzett vizsgálatnak - a bejelentő által a Global PPH alapján felhasználni kért - vizsgálati eredménye; a hivatalok minden esetben saját maguk felelnek a döntésükért. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában a szabadalmi bejelentés érdemi vizsgálatának alapja a magyar szabadalmi törvény.

További magyar vonatkozású információk ITT

További általános információk:
https://www.jpo.go.jp/e/toppage/pph-portal/

 

Fontos megjegyzés:

A PPH együttműködésen alapuló gyorsítás-kérés - a Global PPH-hez hasonlóan - a bejelentők számára szabadon választható lehetőség. A PPH együttműködési megállapodásban részes hivatalokat nem köti az adott találmányra a társhivatal által elvégzett vizsgálatnak - a bejelentő által a PPH alapján felhasználni kért - vizsgálati eredménye; a hivatalok minden esetben saját maguk felelnek a döntésükért. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában a szabadalmi bejelentés érdemi vizsgálatának alapja a magyar szabadalmi törvény.

Kapcsolatfelvétel:

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál a PPH és a Global PPH projekttel kapcsolatban további felvilágosítás kérhető:

Dr. Szanka Amália
szabadalmi elbíráló
Telefon: (+361) 474 5710
E-mail: amalia [961] szanka [169] hipo [961] gov [961] hu