PPH – Patent Prosecution Highway

PPH

A PPH a szellemitulajdon-védelmi hivatalok kétoldalú megállapodásán alapuló kezdeményezés, amely a vizsgálat lényeges felgyorsítását teszi lehetővé a szabadalom megadására irányuló eljárásban, abban az esetben, ha az adott találmányra a PPH projektben részt vevő másik szellemitulajdon-védelmi hivatal már elvégezte a vizsgálatot, és a bejelentő ennek figyelembevételét kéri.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Japán, Finnország, Ausztria, az Egyesült Államok, Korea és Portugália iparjogvédelemért felelős társhatóságaival kötött kétoldalú PPH megállapodásokat. A Global PPH létrejöttével ezeket a kétoldalú egyezményeket felváltotta az új, multilaterális PPH együttműködés.

 

Kínai-magyar PPH

2015. október 12-én a kínai hivatal (SIPO) és az SZTNH kétoldalú megállapodást írt alá a szabadalmak engedélyezésének kölcsönös gyorsításáról. A megállapodás értelmében 2016. március 1-től a kínai és a magyar hivatal között is elindult a Patent Prosecution Highway (PPH) elnevezésű kísérleti projekt.

A vizsgálat gyorsításának kérése a kétoldalú kínai-magyar PPH keretében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál

A kínai-magyar PPH keretében az együttműködésben részt vevő hivatalok bármelyike által lefolytatott vizsgálatra hivatkozva az alábbi útmutatóban foglaltak szerint lehet kérni az adott találmány vizsgálatának gyorsítását a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala előtt:

Az útmutatóban hivatkozott mellékletek:

A kitöltendő mellékletetek magyar nyelven:

Az útmutató és mellékletei letölthetők kínai nyelven is:

A hivatalos dokumentumok letölthetőek: Kínai nemzeti bejelentés esetén:

The China Patent Inquiry System - SIPO

PCT bejelentés esetén:

Patentscope - WIPO