Design szolgáltatások

Design újdonságkutatás szolgáltatás

Újdonságkutatási szolgáltatásunk célja, hogy segítséget nyújtsunk olyan információk elérésében, melyekre szükség lehet a formatervezésiminta-oltalmi bejelentésekkel (akár a megtételük megfontolása során, akár a folyamatban lévő bejelentések kapcsán) vagy a már fennálló oltalmakkal összefüggő döntések megalapozásához.

A szolgáltatás igénybevételét javasoljuk azoknak, akik formatervezésiminta-oltalmi bejelentés megtétele előtt állnak és szeretnének megalapozott információkat kapni annak eldöntéséhez, hogy a formatervezési minta újdonságára és egyéni jellegére tekintettel érdemes-e megtenni a nemzeti bejelentést, illetve egyéb országok, régiók területére igényelni az oltalmat.

Emellett a formatervezésiminta-oltalmi bejelentés benyújtását követően vagy az oltalom megadását követően azoknak javasoljuk a szolgáltatás megrendelését, akik szeretnének tájékozódni a formatervezési minta újdonságáról és egyéni jellegéről, tekintettel arra, hogy ezen oltalmazhatósági feltételeket a Hivatal 2024. január 1. óta – az Fmtv. változásai alapján – a megadásra irányuló eljárás keretében nem vizsgálja.

A Hivatal Kutatási jelentését a lefolytatott vizsgálatról – és annak mellékleteit, amely feltünteti mindazokat az elsőbbség napjaként meghatározott naphoz képest korábban nyilvánosságra hozott mintákat, amelyek relevánsak lehetnek a vizsgált minta újdonsága és egyéni jellege vonatkozásában –a  formatervezési mintát bemutató kutatható ábrát, illetve ábrákat tartalmazó szabályszerű megrendelés átvételét, valamint a szolgáltatási díj jóváírását követő 30 napon belül elkészíti és megküldi a Megrendelő számára. A Kutatási jelentés tartalmát, valamint annak mellékleteit harmadik személyek nem ismerhetik meg, annak elkészültéről az SZTNH tájékoztatást nem közöl.

A szolgáltatás díja (1 minta): 88 900 Ft (70000 Ft + áfa).

A szolgáltatás megrendelhető a Hivatal által erre a célra rendszeresített, aláírással ellátott megrendelőlapjának (valamint az ahhoz csatolt mintát bemutató, kutatható ábrának, illetve ábráknak) Hivatal részére történő személyes átadásával, valamint postai úton, illetve elektronikus úton (beszkennelve, csatolt fájlként), a design [169] hipo [961] gov [961] hu e-mail címre való  megküldésével.

Aki megtisztel bennünket bizalmával és igénybe veszi szolgáltatásunkat, számíthat szakértelmünkre. Garantáljuk a megbízás gyors, gondos és bizalmas teljesítését.

 

ÁSZF (PDF)»
Megrendelőlap (PDF)
Tájékoztató és árjegyzék (PDF)»

 

Kérjük, hogy további információért lépjen kapcsolatba a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Ügyfélszolgálatával:

 

1054 Budapest, Akadémia u. 21.      
Tel.: (1) 474 5861
Fax: (1) 331 2596
Zöldszám: 06 (80) 345 678
e-mail: sztnh [169] hipo [961] gov [961] hu