Témakutatás

A témakutatás keretében feltárjuk és rendelkezésére bocsátjuk egy adott műszaki szakterületen, a szakterülethez kapcsolódó publikus információkat, amelyek figyelembe vehetők a megadott szakterületen az Ön által végzendő kutatás irányának meghatározásánál.

A szolgáltatás igénybe vehető a műszaki szakterületek szinte teljes körében, a teljesség igénye nélkül az alábbi területeken: gépipar, elektronikai ipar, építőipar, gyógyszeripar, vegyipar, kozmetikai ipar, élelmiszeripar, biotechnológia, növénytermesztés, állattenyésztés, környezetvédelem, stb., azonban nem terjed ki a szoftverek, illetve a hozzájuk kapcsolódó műszaki megoldások területére.

Elérhető előnyök
- Az aktuális műszaki szakterület megismerése segítséget jelenthet a még inkább célzott, a későbbiekben hasznosítható kutatási irányok felderítésében, ezzel időt, pénzt és fáradságot takaríthat meg.

- Képet alkothat a szakterületet jellemző műszaki szint mértékéről és arról is, hogy az adott műszaki szakterületnek melyek a fel nem tárt területei.

A szolgáltatás ismertetése (a jelentés tartalma)
A témakutatás alapja a műszaki szakterület („téma”) Ön által rendelkezésünkre bocsátott leírása, a tervezett kutatási irány minél részletesebb és egyértelmű ismertetésével, angol, német, francia vagy magyar nyelven.
A témakutatáshoz megadott információk mélysége befolyásolhatja a jelentésben felhozott dokumentumok relevanciáját.
A kutatást a technológia adott területeiről rendszerezett és naprakész információt tartalmazó szabadalmi és nem szabadalmi adatbázisokban végezzük.
A szolgáltatás végeredményeként a releváns információkat tartalmazó dokumentumok azonosítóiból (a cím mellett a közzétételi szám, ISSN, url, stb.) egy, a dokumentumok nyilvánosságra jutásának dátuma szerint rendezett listát készítünk, mely lista maximum 50 darab releváns dokumentumot tartalmaz. A jelentéshez az idézett dokumentumok másolatát nem mellékeljük. Az Ön külön igénye esetén a témakutatás során használt kutatási stratégiát rendelkezésre bocsátjuk.

Díjak
A szolgáltatás díja minden megadott műszaki szakterületre vonatkozóan egyenként 150.000 Ft + 27% ÁFA, amely díj tartalmazza a szolgáltatás teljesítésével összefüggésben felmerülő valamennyi költséget.

Teljesítési határidő
A jelentést a körülményekhez képest a lehető legrövidebb idő alatt, de legkésőbb a megrendelés beérkezésétől számított 4 héten belül elkészítjük.

 

Általános szerződési feltételek »
Árjegyzék (PDF) »
Megrendelőlap (PDF)»

 

 

Kapcsolatfelvétel

Szabadalmi kutatási szolgáltatásainkról további felvilágosítás kérhető a következő elérhetőségeinken:

SZTNH
 szabadalmi kutatási szolgáltatások

Telefon: (+361) 474 5881

Fax(+361) 474 5850

E-mailpatent [961] services [169] hipo [961] gov [961] hu

Postai cím:
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
1438 Budapest, Pf. 415
"szabadalmi kutatás"