Miért jó Önnek a formatervezésiminta-oltalom?

A formatervezés a gazdaság szinte valamennyi ágazatában fontos versenyképességi tényező. A termék megjelenésében testet öltő formatervezési-minta, azaz a design, értéket ad a terméknek, vonzóvá és tetszetőssé teszi azt a vásárlók számára

A kis- és középvállalkozások számára a formatervezés különösen nagy esélyt kínál, hiszen a termék impozánsan kialakított formája adott esetben kiválthatja a költséges műszaki fejlesztéseket, és így számukra is megnyithatja az utat a piaci sikerhez. A modern piaci viszonyok között egy formatervezett termék sokszor nagyobb hatást gyakorol a fogyasztóra, mint maga a konkrét műszaki tartalom. A formatervezés azonban nemcsak a piaci siker előfeltétele, hanem mindennapjaink – otthonunk, munkahelyünk, köztereink – tárgyi kultúrájának alakítója, jó esetben gazdagítója.

 

Videós segédlet a formatervezésiminta-oltalmi bejelentések benyújtásához és a lajstromozási eljárás folyamatának áttekintéséhez

 

 

 

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatal által megindított ECP3 projekt keretében elkészült a formatervezésiminta-oltalmi bejelentések benyújtásának megkönnyítésére szolgáló magyar nyelvű videós segédlet. Az elkészített videó amellett, hogy hasznos támpont a bejelentés összeállítása során, segítséget nyújt a bejelentési eljárás folyamatának megismerésében, illetve választ ad az eljárással kapcsolatban esetlegesen felmerülő kérdésekre.

A hivatkozott ECP3 projekt eredményeként immár valamennyi európai uniós ország szellemitulajdon-védelmi hivatalának honlapján - az adott országban használt nyelven - hozzáférhetők a formatervezésiminta-oltalmi bejelentések benyújtásához segítségként szolgáló videók.

A magyar nyelvű felvétel elkészítésében az SZTNH Mintaoltalmi Osztályának munkatársa, Németh Zsófia működött közre.

A videó megtekinthető a képre kattintva vagy az alábbi internetes címen:

 

https://youtu.be/XwMd4mk5cGs