Lezárult a 2019-es Ujvári János diplomadíj-pályázat

A 2018-2019-es tanévben hetedik alkalommal hirdettük meg az Ujvári János diplomadíj-pályázatot. A pályázat célkitűzése felkelteni a felsőoktatásban tanuló hallgatók érdeklődését a szellemitulajdon-védelem jelentősége iránt. A pályázat keretében a tanulmányaik végéhez közeledő hallgatók diplomadolgozatuk témáját vizsgálják meg szellemitulajdon-védelmi szempontból. Ehhez kapcsolódóan megismerik a szellemitulajdon-védelem alapjait, betekintést kapnak eszközrendszerének gazdasági és jogi jelentőségébe, és olyan tudásra tesznek szert, amit a későbbiekben munkavállalóként, kutatóként vagy mérnökként is hasznosíthatnak.

Az idei évben szervezeti átalakítások miatt csak az őszi ciklusra tudta meghirdetni az SZTNH a pályázatot öt kategóriában: szabadalom/használatiminta-oltalom, védjegy és földrajzi árujelzők, formatervezésiminta-oltalom, szerzői jog és szellemi tulajdon gazdasági szerepe.

Az őszi ciklusban jelentkezett összesen 14 hallgató közül nyolc zárta sikeresen a teljes pályázatot és adta le anyagát. Közülük 6 hallgatót javasolt az értékelő bizottság díjazásra.

 

Akikre 2019-ben büszkék vagyunk:

 

Szabadalom és használatiminta-oltalom kategóriában
Németh Imre (BME), I. helyezett.
Krasznai Diána (BME), II. helyezett.

A szellemitulajdon-védelem gazdasági szerepe kategóriában
Büki Nikoletta (PTE), I. helyezett.
Szilágyi Gábor (NJE), II. helyezett.

Szerzői jog kategóriában
Solymári Nóra (PPE) I. helyezett.
Tenyér Barbara Nóra (BME) II. helyezett.
 

Gratulálunk a díjazottaknak és sok sikert kívánunk a pályázaton megszerzett szellemitulajdon-védelmi ismereteik hasznosításához.