Lezárult a 2018-ra meghirdetett Ujvári János diplomadíj-pályázat

Immár hatodik évben hirdettük meg az Ujvári János diplomadíj-pályázatot, melynek célkitűzése felkelteni a felsőoktatásban tanuló hallgatók érdeklődését a szellemitulajdon-védelem jelentősége iránt. A pályázat keretében a tanulmányaik végéhez közeledő hallgatók diplomadolgozatuk témáját vizsgálják meg szellemitulajdon-védelmi szempontból. Ehhez kapcsolódóan megismerik a szellemitulajdon-védelem alapjait, betekintést kapnak eszközrendszerének gazdasági és jogi jelentőségébe, és olyan tudásra tesznek szert, amit a későbbiekben munkavállalóként, kutatóként vagy mérnökként is hasznosíthatnak.

Idén újra öt kategóriában: szabadalom/használatiminta-oltalom, védjegy és földrajzi árujelzők, formatervezésiminta-oltalom, szerzői jog és szellemi tulajdon gazdasági szerepe kategóriákban pályázhattak az érdeklődő hallgatók. Ezévben sajnos a formatervezésiminta-oltalom kategóriában nem tudtunk díjazást átadni.

A 2018-as pályázati ciklusban összesen 44 hallgató jelezte pályázati szándékát, ebből 19 hallgató zárta sikeresen a teljes pályázatot és adta le a anyagát. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a legtöbb és legszerteágazóbb témát felölelő pályázat a szerzői jogi kategóriában érkezett.

A pályamunkák közül az értékelők az alábbi hallgatókat javasoltak díjazásra a szeptember 27-i ünnepélyes díjátadón:

 

Akikre 2018-ban büszkék vagyunk:

 

Szabadalom és használatiminta-oltalom kategóriában
Kovács Ágnes Éva (DE), I. helyezett.
Borkó Máté (BME), I. helyezett.

A szellemitulajdon-védelem gazdasági szerepe kategóriában
Danics Donát Benedek (ELTE), I. helyezett.

Védjegyoltalom és földrajzi árujelzők kategóriában
Szentkirályi Orsolya (PPKE) I. helyezett.
Glück Dóra Mária (PPKE) II. helyezett.

Szerzői jog kategóriában
Walsh Máté Gergely (SZTE) I. helyezett.
Tóthné Sztoján Krisztina (SZTE) II. helyezett.
Saly Péter (SZIE), II. helyezett.
Eckl Máté (BME) III. helyezett.

 

Gratulálunk a díjazottaknak és sok sikert kívánunk a pályázaton megszerzett szellemitulajdon-védelmi ismereteik hasznosításához.