Gyorsul a szabadalmi szupersztráda

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala örömmel jelenti be, hogy 17 szabadalmi hivatal együttműködésével, 2014. január 6-án elindult a Global Patent Prosecution Highway (GPPH) úgy a nemzeti, mint a PCT szabadalmi bejelentések engedélyezésének felgyorsítására.

A kísérleti projektben a következő hivatalok vesznek részt:

Az Ausztrál Szellemitulajdon-védelmi Hivatal ( IP Australia), a Kanadai Szellemitulajdon-védelmi Hivatal (CIPO), a Dán Szabadalmi és Védjegy Hivatal (DKPTO), a Finn Szabadalmi és Regisztrációs Nemzeti Tanács (NBPR), a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala ( Magyarország), az Izraeli Szabadalmi Hivatal (ILPO), az Izlandi Szabadalmi Hivatal, a Japán Szabadalmi Hivatal (JPO), a Koreai Szellemitulajdon-védelmi Hivatal (KIPO), az Északi Szabadalmi Intézet (NPI), a Norvég Iparjogvédelmi Hivatal (NIPO), a Portugál Nemzeti Iparjogvédelmi Intézet (INPI), az Orosz Szellemitulajdon-védelmi Hivatal (ROSPATENT), a Spanyol Szabadalmi és Védjegy Hivatal (SPTO), a Svéd Szabadalmi Hivatal, az Egyesült Királyság Szellemitulajdon-védelmi Hivatala és az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala (USPTO).

A nemzetközi együttműködésnek az a célja, hogy lehetővé tegye a szabadalmi hivatalok közötti közvetlen információ cserét és felgyorsítsa a szabadalom engedélyezési eljárást. A szabadalmi bejelentő igényelheti a gyorsított elbírálást az együttműködésben résztvevő bármelyik hivatalnál, abban az esetben ha a 17 hivatal bármelyikében szabadalomképesnek találták a szabadalmi leírás igénypontját.

További információ a feltételekről elérhető a Japán Szabadalmi Hivatal portálján: http://www.jpo.go.jp/ppph-portal/globalpph.htm.

2014/01/09