A Magyar Szabadalmi Hivatal és a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) képviselői 2008. szeptember 5-én együttműködési keretmegállapodást írtak alá

A keretmegállapodás célja a két hivatal közötti együttműködés további elmélyítése a hazai szellemitulajdon-védelmi és innovációs rendszer hatékony működtetése érdekében. Az együttműködési megállapodás a közös fellépés jövőbeni területeként megjelölte az MSZH részvételét az NKTH által meghirdetésre kerülő pályázatok iparjogvédelmi vonatkozásainak megalapozásában, valamint a beérkezett pályázatokkal összefüggésben szabadalmi kutatások lefolytatásában. A közös kiadványok megjelentetése, illetve a közösen végzendő esetleges promóciós tevékenység mellett együttesen megvalósítandó feladat a közfinanszírozású kutatóhelyek igényeinek megfelelő szellemivagyon-értékelési módszertan kidolgozása, illetve alkalmazási feltételeinek megteremtése.

Az MSZH és az NKTH az együttműködés konkrét formáiról, a közösen ellátandó egyes feladatokról, valamint annak feltételeiről minden esetben külön megállapodást kötnek.

2008/10/07