Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és a Magyar Szabadalmi Hivatal

2008. szeptember 23-án a Magyar Szabadalmi Hivatal képviseletében dr. Bendzsel Miklós elnök és dr. Fésüs László, a Debreceni Egyetem rektora együttműködési keretmegállapodást írt alá. Ezzel az aktussal megújult a Debreceni Egyetem és a Magyar Szabadalmi Hivatal között 2005-ben létrejött együttműködés, amelynek célja a felsőfokú oktatás keretei között folytatott kutatási-fejlesztési tevékenység szellemitulajdon-védelmi támogatása volt.

A két intézmény képzési, pályázatszervezési és infrastrukturális fejlesztéseket valósít meg az oktatók és hallgatók iparjogvédelmi és szerzői jogi szakértelme növelésének, az innovációs eredmények jogvédelmének erősítése, valamint a képzés tematikájának a szellemitulajdon-védelmi irányú bővítése érdekében.

Az MSZH szakdolgozat-írási és kutatási pályázatok kiírásával, valamint oktatói/hallgatói ösztöndíj-alapítással szolgálja az egyetemi képzésben résztvevők szellemitulajdon-védelmi tudatosságának megerősítését.

A megállapodás aláírásának különös aktualitást ad a debreceni székhellyel működő gyógyszeripari Pharma Klaszter, amelynek lendületes fejlődése elengedhetetlenné teszi az iparjogvédelmi képzésben is részesülő fiatal szakemberek jelenlétét.

2008/10/07