A Finn Szabadalmi és Lajstromozási Hivatal elnökének látogatása az MSZH-ban

2008. június 23-án és 24-én kétoldalú, elnöki szintű látogatást tett hivatalunkban Martti Enäjärvi, a Finn Szabadalmi és Lajstromozási Hivatal elnöke. Az MSZH-t a megbeszélésen dr. Bendzsel Miklós elnök, Posteinerné Toldi Márta műszaki elnökhelyettes, Bakos Éva igazgató, Kürtössy Jenő és dr. Gonda Imre főosztályvezető-helyettesek, Hönig Ildikó és Tidrenczel Béla osztályvezetők és dr. Fejesné dr. Lőrincz Anna jogi ügyintéző képviselték.

A megbeszélések napirendjén szerepeltek az Európai Szabadalmi Szervezetben folyó munka aktualitásai, a közösségi szabadalom kérdései az Európai Unióban, az új WIPO főigazgató jelölésével kapcsolatos fejlemények, az OHIM tevékenysége, elsősorban a nemzeti hivatalokkal való együttműködése, illetve szakemberek továbbképzése és foglalkoztatása az OHIM keretében. A felek kölcsönösen tájékoztatták egymást a hivatalaikban történt legújabb fejlesztésekről és szolgáltatásokról, ezen belül a magyar hivatal bemutatta az MSZH-ról készült új prezentációs CD-t, ismertette a 2007-2010 közötti stratégiáját és az új teljesítményértékelési rendszert.

Magyar kezdeményezésre és finn egyetértéssel a felek szakember-találkozók és egy esetleges munkacsoport létrehozása mellett foglaltak állást, amely a szellemi javak, elsősorban a szabadalmak értékelésével foglalkozna, és amelynek tevékenysége a Budapesten létesítendő Európai Innovációs és Technológiai Intézet keretébe illeszkedne.

A tárgyalás első napján a finn elnök feleségének a Védjegy és Mintaoltalmi Főosztályon szakmai bemutatót tartottak.

2008/07/04