INNOCSEKK PLUSZ pályázat

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal a kutatás-fejlesztésért és a technológiai innovációért felelős miniszter nevében megjelentette az Észak-Magyarországi Régióban, az Észak-Alföldi Régióban, a Dél-Alföldi Régióban, a Közép-Magyarországi Régióban, a Közép-Dunántúli Régióban, a Dél-Dunántúli Régióban és a Nyugat-Dunántúli Régióban a regionális innováció támogatására kiírásra kerülő pályázat tervezetét.

A támogatás közvetlen célja a kisvállalkozások innovációs kezdeményezéseinek támogatása és az innovációs szolgáltatások keresleti oldalának ösztönzése, kiemelten a tudásközpontok és a kisvállalkozások közötti tudástranszfer ösztönzése.

Az Innocsekk Plusz program keretében nyújtható támogatásokra leköthető forrás a pályázat meghirdetését követő hároméves időszakra évente 4 000 millió forint, összesen 12 000 millió forint.

A támogatható tevékenységek között szerepel többek között a szabadalmi kutatási szolgáltatások igénybevétele, az ipar- és szerzőijog-védelmi tanácsadás igénybevétele, a hazai szabadalmi, védjegy-, használati- és formatervezésiminta-oltalom megszerzése.

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal 2010. március 13-tól az Innocsekk Plusz pályázatot felfüggesztette.

2008/06/17