Új partnerek - új lehetőségek a szellemitulajdon-védelmi együttműködés területén

A tanácskozás az "Új partnerek - új lehetőségek a szellemitulajdon-védelmi együttműködés területén" címet viselte.
A Szegedi Tudományegyetem "József Attila" Tanulmányi és Információs Központjában megrendezett tanácskozást Nagy Sándor, Szeged város alpolgármestere és dr. Kiricsi Imre a Szegedi Tudományegyetem kutatás-fejlesztési és innovációs rektorhelyettese köszöntötte. A tanácskozás munkájában végig részt vett dr. Bendzsel Miklós, a Magyar Szabadalmi Hivatal (MSZH) elnöke és Varga Gábor, a Román Állami Találmányi és Védjegy Hivatal (OSIM) főigazgatója. A szakmai munka a két hivatalvezető nagyívű, átfogó áttekintést biztosító előadásával indult meg.
Ezután a résztvevők "Hídképző szervezetek szerepe az innovatív vállalkozások fejlesztésében" címmel Pongorné dr. Csákvári Mariannának, az INNOSTART igazgatójának, utána pedig "A ValDeal innovációs szerepének rövid ismertetése" címmel Barna Tamásnak, a ValDeal Innovációs Zrt. inkubációs igazgatójának összefoglalóját hallgathatták meg.
Florin Popa és Liliana Kleininger az OSIM munkatársai hivataluk és a regionális központok hálózatának nemzetközi programjait, Bakos Éva az MSZH Iparjogvédelmi Tájékoztatási és Oktatási Központjának igazgatója pedig a VIVACE+ programot - a tudományos és technológiai intézkedési terv programját mutatta be.
Ezek után került sor a különböző román és magyar regionális információs centrumok, illetve PATLIB-központok munkatársainak előadásaira, akik beszámoltak arról, hogyan próbálnak egyre újabb partnereket bevonni a szellemitulajdon-védelmi információk terjesztésébe.
A szakmai előadások sorát Haszonits Andrásnak, az MSZH osztályvezetőjének az EU- projektek tapasztalatait feldolgozó, a gyakorlati munkához hasznos útmutatásokat adó előadása zárta. A résztvevők ezután megtekintették a Szegedi Tudományegyetem könyvtárát, ami a tanácskozásnak helyet adó épületben található, és ellátogattak az MTA Szegedi Biológiai Központjába, ahol dr. Dudits Dénes főigazgató ismertette az intézmény tevékenységét.

2008/06/17