Együttműködési keretmegállapodást kötött a Károly Róbert Főiskola és a Magyar Szabadalmi Hivatal

Együttműködési keretmegállapodást kötött a Károly Róbert Főiskola és a Magyar Szabadalmi Hivatal 2008. június 13-án, a gazdaságtudományi felsőfokú oktatás és a keretei között folytatott kutatási-fejlesztési tevékenység szellemitulajdon-védelmi támogatására.

Az együttműködési megállapodás részesei pályázatszervezési és infrastrukturális fejlesztéseket valósítanak meg a Főiskola oktatói és hallgatói közösségének iparjogvédelmi és szerzői jogi szakértelme és jártassága növelésének érdekében.

A megállapodás kiterjed a Főiskola intézményi keretei között kifejlesztett innovációs eredmények jog-védelmének erősítésére, továbbá a gazdaságtudományi szakemberképzés választékának szellemitulajdon-védelmi irányú hazai, regionális és nemzetközi bővítésére. A keretmegállapodás értelmében az MSZH közreműködik a szellemitulajdon-védelmi alapismeretek oktatásában, és segíti az iparjogvédelmi modulokra alapított távoktatást.

A Főiskola és az MSZH szakdolgozati, illetve kutatási pályázatok közös kiírásával, továbbá oktatói és hallgatói ösztöndíj-alapító együttműködéssel szolgálja a főiskolai gazdasági képzésben érdekeltek szellemitulajdon-védelmi tudatosságának megerősítését. Egyeztetett tárgykörök, tantárgyak vonatkozásában oktatói, illetve hallgatói ösztöndíjakat alapíthatnak.

Az együttműködési keretmegállapodást a Magyar Szabadalmi Hivatal képviseletében dr. Bendzsel Miklós elnök, a Károly Róbert Főiskola képviseletében pedig dr. Magda Sándor rektor látta el kézjegyével.

2008/06/17