Megalakult az Enterprise Europe Network

2008. február 7-én Brüsszelben az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipari Főigazgatósága hivatalosan is útnak indította az Enterprise Europe Network elnevezésű vállalkozásfejlesztési hálózatot. Az új hálózat a korábbi, szintén a Bizottság által támogatott Euro Info Központ és az Innovation Relay Centre hálózat tapasztalatára építve, azok tevékenységeinek összevonásával jött létre, egységesen magas színvonalú szolgáltatást nyújtva a kis- és közepes vállalkozásoknak.

A hálózat 500 vállalkozásfejlesztési szervezetet tömörít, minden hálózati központ egy-egy kereskedelmi kamara, kormányügynökség, üzleti tanácsadó szervezet (nonprofit) részeként működik.

Magyarországon a hálózatot működtető konzorcium koordinátora a magyar befektetésösztönzési és kereskedelemfejlesztési ügynökség, az ITD Hungary Zrt., tagjai pedig kereskedelmi és iparkamarák (Győrött, Pécsett, Székesfehérvárott, Debrecenben és Szegeden), a Magyar Vállalkozásfejlesztési Hálózat konzorcium megyei szervezetei (Zalaegerszegen és Nyíregyházán), illetve az INNOSTART Alapítvány. A hálózat munkáját további három kamarai közreműködő segíti Salgótarjánban, Szolnokon és Szekszárdon.

Bővebb információ az ITD Hungary Zrt. honlapján található.

2008/02/19