Életműdíjat kapott a hivatal honlapjának főszerkesztője

Szlankó János, a MATISZ elnöke a zsűri döntésének értelmében életműdíjat adott át Dr. Tószegi Zsuzsannának. A díjazott méltatásában kiemelték, hogy alapítója és első igazgatója volt a digitális dokumentum előállítás és megőrzés módszertani feladatait ellátó Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központnak, a Neumann-háznak.

Nemzetközi szinten is kimagasló elismerést nyert el a közreműködésével 1998 évben létrehozott Digitális Irodalmi Akadémia. A Digitális Irodalmi Akadémia program célja, hogy hozzájáruljon a kortárs magyar szépírók legjobbjainak alkotói szabadságát biztosító méltó feltételek megteremtéséhez, műveiket ingyenesen elérhetővé tegye az Interneten.

Személyéhez fűződik a digitális könyvtár használatát támogató számos sikeres program és honlap - többek között a klasszikus magyar irodalom jelentős műveit felvonultató Magyar Szövegtár, az Olvasni jó! és a Virtuális Diafilm-történeti Múzeum.

Dr. Tószegi Zsuzsanna 2004-től dolgozik a Magyar Szabadalmi Hivatalban elnöki főtanácsadóként. 2007 júliusa óta a hivatal honlapjának főszerkesztői tisztét is betölti.

2007/11/23