Innovációs nap a tudomány ünnepén

A 2007/2008. évi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt - a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat alkalmából - november 5-én hirdették meg a Magyar Szabadalmi Hivatal konferenciatermében.

A Magyar Innovációs Szövetség által, az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Magyar Szabadalmi Hivatal közreműködésével szervezett "Ifjúság-Innováció-Tudomány" című szakmai program keretében Pakucs János, a szövetség tiszteletbeli elnöke, Bendzsel Miklós, az MSZH elnöke, valamint Szabó Gábor, a szövetség elnöke köszöntötte. A bevezető előadást Manherz Károly, az OKM felsőoktatási és tudományos szakállamtitkára tartotta.

A 17. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny meghirdetése után a 2007. évi Európai Fiatal Tudósok Versenyén és a 22. Kínai Ifjúsági Innovációs Versenyen kiemelkedő eredménnyel szerepelt fiatalok mutatkoztak be.

Spohn Márton a 19. EU Fiatal Tudósok Versenyén I. helyezést ért el, Buza Dániel István ugyanezen a versenyen az Európai Szabadalmi Hivatal különdíját nyerte el. Sik Gergely pedig a 22. CASTIC (China Adolescent Science & Technology Innovation Contest) verseny egyik díjnyertese.

A versenyfelhívásról és az előző évi versenyekről a Magyar Innovációs Szövetség honlapján lehet tájékozódni.

Sik Gergely, Buza Dániel István és Spohn Márton

Dr. Szabó Gábor, Dr. Bendzsel Miklós, Dr. Pakucs János,
Dr. Manherz Károly és Pomezanski György

A képeket Kiss Árpád készítette.

 

 

2007/11/05