A Román Állami Találmányi és Védjegy Hivatal főigazgatójának és küldöttségének látogatása az MSZH-ban

2007. október 10-13. között kétoldalú, elnöki szintű látogatást tett hivatalunkban Varga Gábor, a Román Állami Találmányi és Védjegy Hivatal főigazgatója és háromtagú küldöttsége. Az MSZH-t a megbeszélésen dr. Bendzsel Miklós elnök, dr. Ficsor Mihály jogi elnökhelyettes, Posteinerné Toldi Márta műszaki elnökhelyettes, Bakos Éva igazgató, dr. Csiky Péter főosztályvezető és Koslikné Bende Márta nemzetközi ügyintéző képviselte.

A megbeszélések napirendjén szerepeltek az Európai Szabadalmi Szervezet aktuális problémái, a bíráskodás és a közösségi szabadalom kérdései az Európai Unióban, az OHIM tevékenysége, első­sorban díjpolitikája és a nemzeti hivatalokkal való együttműködése. A felek kölcsönösen tájékoztatták egymást a hivatalukban történt legújabb fejlesztésekről és szolgáltatásokról. Megtárgyalták a magyar és román regionális iparjogvédelmi központok 2007-2010 évekre szóló együttműködési programjának tervezetét, ami a novemberben tartandó közös kormányülés napirendjén is szerepelni fog.

A tárgyalást követően a román küldöttség Martonvásáron megismerkedhetett az MTA Mezőgazdasági Kutatóintézetének tevékenységével és kutatásaival is.

2007/10/19