Új szabadalmi kutatási szolgáltatások a Magyar Szabadalmi Hivatalban

A Magyar Szabadalmi Hivatal sok évtizedes tapasztalatot szerzett a szabadalmi kutatások területén, elbíráló munkatársai alapos és folyamatosan frissülő ismeretekkel rendelkeznek a különböző kutatási eljárások alkalmazásában és a szabadalmazhatósági elemző vizsgálatok elvégzésében.

A hivatal - a szellemitulajdon-védelem előmozdításában viselt felelőssége keretében, de természetesen iparjogvédelmi hatósági feladatkörén túl - felajánlja a rendelkezésére álló szakértelmet szerződésen alapuló szabadalmi kutatási szolgáltatások nyújtására, mind belföldi, mind külföldi megrendelők számára.

Az MSZH szolgáltatásaival azt a célt kívánja szolgálni, hogy segítsen a cégeknek és magánszemélyeknek hozzájutni ahhoz a hozzáadott értéket növelő információhoz, amelyre szükségük lehet a szabadalmi jogokkal összefüggő döntéseik megalapozásához, a jogsértési kockázatok és a fölösleges ráfordítások elkerüléséhez. A szabadalomjogi tisztánlátás igénye felmerülhet tervezett szabadalmi bejelentés, vagy meglévő bejelentésen, szabadalmon alapuló jogszerzési, jogérvényesítési szándékok esetén, de ugyanígy a "hétköznapi" üzleti aktivitás körében is, legyen szó új termék vagy eljárás kifejlesztéséről, licencvásárlásról, gyártásról, használatról, értékesítésről, import- vagy exporttevékenységről. Fontos az is, hogy a döntéshez szükséges szabadalmi információ a lehető legkorábban rendelkezésre álljon.

A Magyar Szabadalmi Hivatal értékelő típusú, a szabadalmi jogban kevéssé járatos személy számára is világos szakvéleményt és szabadalomkutatási eredményeket kínál egy folyamatosan bővülő termékcsalád keretében, amely jelenleg a következő öt szolgáltatásfajtát foglalja magába:- Újdonságkutatás- Szabadalmazhatósági véleménnyel kiegészített újdonságkutatás- Szabadalmazhatósági vélemény- Jogérvényességi kutatás- Szabadalomtisztasági kutatás

A hivatal gyors, gondos és bizalmas teljesítést garantál.

Az új szabadalmi kutatási szolgáltatások 2007. október 20-tól rendelhetők meg a hivatalban. Az elérhető szolgáltatások részletes ismertetését, a szerződési feltételeket, valamint a térítési díjakra és a kapcsolatfelvétel módjára vonatkozó tájékoztatást az MSZH közzéteszi a honlapján.

2007/10/20