Jedlik Ányos-program a K+F projektek támogatására

Az idén életbe lépett új európai uniós kutatás-fejlesztési támogatási keretszabály miatt elhúzódott a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatalban a Jedlik Ányos-program 2007. évi meghirdetése. A kutatás-fejlesztési igények minél előbbi kielégítése érdekében a Kutatási és Technológiai Innovációs Tanács úgy döntött, hogy a Jedlik Ányos-program átmenetileg, a kis- és középvállalatok csoportmentességére vonatkozó támogatási szabályok alapján kerüljön meghirdetésre.

A jelenleg kiírásra kerülő program keretében az NKTH támogatást nyújt kis- és középvállalatok kutatás-fejlesztési projektjeinek megvalósításához, a programban ugyan nagyvállalatok is részt vehetnek, de támogatást csak olyan mértékben kaphatnak, amely megfelel a ’de minimis’ szabályoknak. A program keretösszege 8 milliárd forint.

Az új keretszabályok jóváhagyása után, várhatóan még az idei év végén újra kiírásra kerül a megújított Jedlik Ányos-program 2008. február 1-jei beadási határidővel. A kutatás-fejlesztési és innovációs keretszabály új feltételei lehetővé teszik a nagyvállalatok kedvezőbb támogatását is.

Bővebb információ az NKTH honlapján olvasható.

2007/09/18