Együttműködési megállapodás a macedón és a magyar hivatalok között

Dr. Bajram Ameti, a Macedón Állami Iparjogvédelmi Hivatal (SOIP) igazgatójának meghívására dr. Bendzsel Miklós, a Magyar Szabadalmi Hivatal (MSZH) elnöke a Szabadalmi Főosztály vezetőjének kíséretében 2007. augusztus 28-30. között látogatást tett a macedón hivatalnál. A találkozó kiemelt célja a két hivatal közötti együttműködési megállapodások aláírása volt.

Az egyik megállapodás értelmében a felek kölcsönösen tájékoztatják egymást az innovációs tevékenységek oltalma és előmozdítása területén végbemenő jogi fejleményekről, valamint a hivatalaikban bekövetkezett szervezeti változásokról, tovább folytatják és bővítik a hivatalos iparjogvédelmi kiadványok cseréje tekintetében fennálló együttműködésüket, tapasztalatcserét folytatnak az érdeklődésre számot tartó területeken.

A másik megállapodás szerint az MSZH segítséget nyújt a SOIP-nak a bejelentett találmányok tekintetében folytatott vizsgálat és újdonságkutatás során annak érdekében, hogy a SOIP a Macedón Köztársaságban hatályos jogszabályoknak megfelelően hozza meg a szabadalmat megadó határozatot.

A hivatal egyes szervezeti egységeinek megtekintése során a magyar delegáció képet kapott a macedón hivatal fejlettségi állapotáról.

Képek az aláírási ceremóniáról:

Az együttműködési megállapodás aláírása

Dr. Bajram Ameti és dr. Bendzsel Miklós

2007/09/10