Az Európai Szabadalmi Hivatal és az Európai Szabadalmi Akadémia által szervezett programok

Az Európai Szabadalmi Akadémia a vállalkozói és ipari szféra számára 2007-ben az alábbi képzési programokat szervezi:

Vállalkozásfejlesztés az iparjogvédelem segítségével

http://application.epo.org/ipcal/i_event.php?id=524

Milánó, Olaszország

2007. július 9-10.

Részvételi díj:

300 EUR

A szeminárium nyelve:

angol.

Jelentkezési határidő:

2007. június 18.

A szeminárium azokra az iparjogvédelemmel kapcsolatos kérdésekre ad választ, amelyekkel az új piacokon való megjelenés és fejlesztés során számos vállalkozásnak szembe kell néznie. A vállalkozások számára az iparjogvédelem olyan előnyökkel jár, amelyek a hatékony verseny érdekében szükségesek. Az ipar világából érkező, kiterjedt tapasztalatokkal rendelkező előadók beszámolnak arról, hogyan lehet az iparjogvédelmet a vállalkozás fejlesztésének szolgálatába állítani. A Bayer, Nokia Siemens Networks, Degussa, Bracco és más cégek szakemberei ismertetik a hatékony iparjogvédelmi gazdálkodással és gyakorlattal kapcsolatos legújabb elképzeléseket.

 

Kutatási témák 2007

http://application.epo.org/ipcal/i_event.php?id=294

Hága, Hollandia

2007. szeptember 10-11.

Részvételi díj:

200 EUR (vagy 400 EUR, ha egy szabadalmi elbíráló közreműködésével "íróasztal melletti" tapasztalatcserét is választanak)

A szeminárium nyelve:

angol.

Jelentkezési határidő:

2007. június 27. (várhatólag sokkal korábban betelik a létszám)

A kétnapos szeminárium egyedülálló hozzáférést nyújt tapasztalt újdonságkutatók számára a különböző műszaki területeken dolgozó szabadalmi elbírálók szaktudásához és know-how-jához. A szabadalmi osztályozás, kutatási eszközök és adatbázisok területén történt legújabb fejleményeket ismertető előadásokat műhelytalálkozók egészítik ki, melyeknek témája a kutatási stratégiák és a technika állása egyes műszaki területeken. A résztvevőknek lehetőségük lesz arra is, hogy közvetlen, "íróasztal melletti" tapasztalatcserét folytassanak szabadalmi elbírálókkal.

A képzésekről további információ szerezhető, illetve jelentkezni lehet a www.epo.org/patents/learning/search-events.html webcímen.

Az Európai Szabadalmi Hivatal és az OECD szimpóziumot rendez a szabadalmi statisztika témakörében

A szimpózium helyszíne: Venice International University, San Servolo, Velence

A szimpózium két részre tagolódik:

 

Egynapos műhelytalálkozó a PATSTAT adatbázisról

 

2007. október 1.

 

Kétnapos konferencia a szabadalmi statisztika témakörében a szakmapolitikai döntéshozatal elősegítésére

 

2007. október 2-3.

Részvételi díj:

műhelytalálkozó + konferencia: 300 EUR

Csak a konferencia:

200 EUR

A szimpózium nyelve:

angol.

Jelentkezési határidő:

2007. július 29.

A PATSTAT az Európai Szabadalmi Hivatal világméretű szabadalmi statisztikai adatbázisa, a szabadalmi statisztika legújabb és egyetemes eszköze, amelyet kifejezetten a kutatók, a politika alakítói és a döntéshozók szükségleteit szem előtt tartva fejlesztettek ki. A műhelytalálkozó tájékoztatást ad a felhasználók számára az adatbázis tartalmáról és a legapróbb részletekre is kiterjedő felépítéséről, kapcsolódó funkcióiról. A konferencia az iparjogvédelmi politika terén végzett legújabb kutatások által felvetett főbb kérdésekkel foglalkozik és egyúttal az iparjogvédelmi szakemberek, a politika alakítói, statisztikusok, kutatók és elemzők közötti tapasztalatok kicserélésének színhelye.

További információ szerezhető, illetve jelentkezni lehet a http://www.epo.org/about-us/office/academy.html webcímen.

2007/05/23