Magas rangú elismerésben részesült a Magyar Szabadalmi Hivatal két vezetője - 2006. március 15.

Március 15-e alkalmából hivatalunk két vezetője kapott magas rangú kitüntetést.
Bakos Éva, a Magyar Szabadalmi Hivatal Iparjogvédelmi Tájékoztatási és Oktatási Központjának igazgatója Eötvös Loránd-díjat, Tidrenczel Béla, a Magyar Szabadalmi Hivatal Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának vezetője Miniszteri Elismerést kapott.

BAKOS ÉVA - Eötvös Loránd-díj

Bakos Éva, a Magyar Szabadalmi Hivatal ITOK igazgatója - a hivatalnál eltöltött egy évtizedes tevékenysége során - az iparjogvédelmi dokumentációs és információszolgáltatás területén elismert szakemberré vált. Egyik kezdeményezője és irányítója a VIVACE - programnak, illetve számos sikeres nemzetközi konferencia szervezője.Igényes szakmai felkészültsége, e terület hazai és nemzetközi szervezetekkel kiépített kapcsolatai alkalmassá tették nemcsak a szakterület nyomon követésére, de annak befolyásolására is.Különösen sikeres feladatként valósította meg - szakemberként és vezetőként is - az elmúlt években a hivatal által képviselt tudatos oktatáspolitika fejlesztését; az elsődlegesen a kis-és középvállalkozások tájékoztatását szolgáló iparjogvédelmi információs központok hálózatának kiépítését és működését; az új, hozzáadott értéket kínáló szolgáltatási paletta kialakítását és ügyfélorientált működését.Eredményes munkája nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a hivatal eleget tudjon tenni az iparjogvédelmi kultúra fejlesztését, a szellemitulajdon-védelmi ismeretek gyarapítását szolgáló feladatainak.

TIDRENCZEL BÉLA - Miniszteri Elismerés

Tidrenczel Béla 1978 óta a Magyar Szabadalmi Hivatal munkatársa. A hivatal Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának vezetését 1988-ban vette át. Az osztály vezetőjeként kiemelkedő szerepet vállalt a Hivatal nemzetközi kapcsolatrendszere átstrukturálásában. Az ezredfordulót követően tevékenységével hozzájárult a hazai iparjogvédelem európai integrációjának sikeréhez. Érdeme a hivatal takarékos kiküldetési politikájának kialakítása, gondozása.

2007/03/30