Regionális designtalálkozó Budapesten 2004. október 21-22.

Regionális designtalálkozó Budapesten

2004. október 21-22.

A Magyar Formatervezési Tanács 2004. október 21-én és 22-én a Magyar Formatervezési Díj 25. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő eseménysorozat keretein belül, regionális találkozó szervezését tervezi Budapesten.
A Magyar Formatervezési Tanács tagja az ICSID-nek (International Council of Societies of Industrial Design - Ipari Formatervezési Társaságok Nemzetközi Tanácsa), és a tervezett regionális találkozó a világszervezet égisze alatt zajlik.
A közép-kelet európai régió számos országa az Európai Unió teljes jogú tagjává vált 2004. májusában. Ez a tény új lehetőségeket, kötelezettségeket és feladatokat is jelent az egyes országok designközpontjai, designtanácsai és a formatervezési szakma egésze számára.
A három napos regionális találkozó fő célja közvetlenebb, szorosabb és tartalmasabb kapcsolat kialakítása az egyes országok intézményei között, az esetleges régióhatárokon átnyúló regionális együttműködési lehetőségek jobb kiaknázása, valamint az európai vérkeringésbe történő bekapcsolódás felgyorsítása, egyszóval, egymás jobb megismerése.
A kétnapos budapesti rendezvényre, a meghívó Magyarország formatervezési szakemberein kívül a következő országok formatervezési életében főszerepet játszó intézmények képviselőit hívtuk meg: Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Észtország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Németország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.
A különböző témájú előadásokhoz kerekasztal-beszélgetéseket gondoltunk szervezni, ezzel is segítve a jobb, tartalmasabb kapcsolat kialakításának lehetőségét.
A találkozó hivatalos nyelve angol.

 

2004. július 25.