Együttműködési megállapodás a Szent István Egyetemmel

„Szellemi tulajdonvédelem a felsőoktatásban”

Sajtóközlemény

A Magyar Szabadalmi Hivatal nevében Bendzsel Miklós elnök, valamint a Szent István Egyetem képviseletében Molnár József rektor 2007-ig szóló együttműködési megállapodást írt alá 2004. június 29-én, Gödöllőn. Az iparjogvédelem hazai intézménye és a nagy hagyományú egyetem együttműködésének célja a műszaki, gazdaságtudományi és agrártudományi felsőfokú oktatás, valamint kutatási, fejlesztési és vállalkozási tevékenység szellemi tulajdonvédelmi megalapozása. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Napjainkban a hatékony innovatív kutatásnak és az ebből származó gazdasági előnyök kiaknázásának  elengedhetetlen feltétele a gazdaság modernizációja és növekedési feltételeinek biztosítása, valamint az innovációs folyamat gyorsítása érdekében a szellemi tulajdon védelme, az iparjogvédelmi rendszer nyújtotta szellemi jogbiztonság .

Mindezt felismerve a Szent István Egyetem által megteremtett feltételek között, a szellemi és infrastrukturális támogatáson túl a Magyar Szabadalmi Hivatal közreműködik a szellemi tulajdonvédelmi ismeretek oktatásában, a 2004-2005. tanévben meghirdetett graduális iparjogvédelem tantárgy keretében, valamint oktatói, illetve hallgatói ösztöndíjak alapításában az egyetem Gépészmérnöki Karán.

2004/07/02