EPO szeminárium a Magyar Szabadalmi Hivatalban

iparjogvédelmi témák kormánytisztviselők és információs ügyintézők számára

6/2004 sz. nemzetközi szeminárium

Az Európai Szabadalmi Hivatal felkérésére 2004. június 1-4. között az MSZH volt a házigazdája az „Iparjogvédelmi témák kormánytisztviselők és információs ügyintézők számára” címmel rendezett 6/2004 sz. nemzetközi szemináriumnak.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

A mintegy 30 fő résztvevővel megtartott rendkívül sikeres rendezvényen 16 ország - köztük pl. India, Dél-Afrika, Kuba, Törökország, Makedónia - kormánytisztviselői, magyar részről az Igazságügyi Minisztérium és a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal munkatársai,  hivatalunk részéről pedig 6 regisztrált résztvevő és 4-6 fő váltakozva vett részt.

 

Az angol nyelvű rendezvény előadói között üdvözölhettük az EPO Nemzetközi Akadémiája, a Cseh Iparjogvédelmi Hivatal, a Fraunhofer Institute, az európai gyógyszeripar és az EPO több neves munkatársát, az MSZH négy vezető munkatársát és több neves magyar szabadalmi ügyvivőt. A 16 előadó az iparjogvédelem és a szerzői jog legszélesebb spektrumát átfogó szakmai előadásai, kiegészülve az MSZH házigazdai és szervezői szerepkörével kiváltotta az összes kül- és belföldi résztvevő elismerését.

 

A rendezvény jól szolgálta az MSZH és az ESZH közötti egyre nagyobb mértékben kiszélesedő kapcsolatokat.

2004/06/25