Megjelent az Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Szemle októberi száma

Az Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Szemle októberi számában Puskás Zoltán tanulmánya az e-kereskedelmet érintő védjegybitorlási perek bírósági gyakorlatát tekinti át. 

Hilgert Ádám írása a gyűjteményes műnek minősülő adatbázisok dogmatikai behatárolásának kérdéseivel foglalkozik, főként a terminológiai elhatárolás kérdéseivel.

Kiss Zoltán Károly tanulmányának tárgya a képző-, fotó- és iparművészeti alkotások szerzőinek díjazása. A téma aktualitását a 21. század művészetfogyasztási szokásainak változása adja, amely új problémákat és kihívásokat teremt ezen a jogterületen.

Folytatjuk az IJOTEN Internetes Jogtudományi Enciklopédia szerzői joggal kapcsolatos szócikkeinek ismertetését, ezúttal Sápi Edit írása található meg a számban a szerzői vagyoni jogokról.

A tanulmányokat ezúttal is Palágyi Tivadar nemzetközi iparjogvédelmi hírei követik. Palágyi Tivadar évtizedek óta folyóiratunk állandó, megbecsült szerzője volt, közvetlenül számunk megjelenése előtt, életének 100. évében hunyt el.

A Szerzői Jogi Szakértő Testület két szakvéleménye – tárgyuk szoftver megfelelő működésének szerzői jogi megítélése, valamint könyvtár e-kölcsönzési szolgáltatásának szerzői jogi minősítése – és a könyv- és folyóiratszemle zárja az októberi számot.

A teljes szám az alábbi linken érhető el.

2023/10/12