WIPO Global Awards: nemzetközi elismerés IP-tudatos vállalkozásoknak

A Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) idén is várja a szellemitulajdon-védelem terén tudatos kkv-k és startupok jelentkezését Global Awards nevű versenyére. Nevezni 2024. március 31-ig lehet.

A nevezés olyan kis-és középvállalkozások, valamint startupok számára nyitott, amelyek működésük során kihasználják a szellemi tulajdonban (intellectual property, IP) rejlő lehetőségeket és hozzájárulnak, illetve potenciálisan hozzájárulhatnak a fenntartható fejlődési célok megvalósulásához.

A pályázók megkötés nélkül bármely szektorban tevékenykedhetnek, például a mezőgazdaságban, technológiai szektorokban vagy kreatív iparágakban, a lényeg, hogy alkalmazzák a szellemitulajdon-védelem valamely formáját a szerzői jogoktól a védjegyeken és szabadalmakon át a földrajzi árujelzőkig.

A szakértői zsűri összesen 7 győztest választ ki, akik meghívást kapnak a 2024 júliusában, Genfben megrendezendő díjátadóra, és akik egy mentorprogramban vehetnek részt, ahol személyre szabott program keretében segítik őket szellemi tulajdonuk még hatékonyabb hasznosításában.

A nevezés díjmentes. További részletek: [[https://www.wipo.int/global-awards/en/how-to-apply.html]]

Nevezni 2024. március 31-ig lehet az alábbi linken: [[https://global-awards.wipo.int/]]

(Kép forrása: WIPO)

2024/01/25