Videós segédlet a védjegybejelentések és a formatervezésiminta-oltalmi bejelentések benyújtásához, továbbá a lajstromozási eljárások folyamatainak áttekintéséhez

Elérhetőek a védjegy-, illetve a formatervezésiminta-oltalmi bejelentések (dizájnbejelentések) benyújtásának megkönnyítésére szolgáló magyar nyelvű videós segédletek.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatal által indított ECP3 projekt keretében elkészített videók amellett, hogy hasznos támpontok a bejelentések összeállítása során, segítséget nyújtanak a bejelentési eljárások megismerésében, illetve választ adnak az eljárásokkal kapcsolatban esetlegesen felmerülő kérdésekre.

A hivatkozott ECP3 projekt eredményeként immár valamennyi európai uniós ország szellemitulajdon-védelmi hivatalának honlapján - az adott országban használt nyelven - hozzáférhetők a bejelentések benyújtásához segítségként szolgáló videók.

A magyar nyelvű felvételek elkészítésében az SZTNH Védjegy és Mintaoltalmi Főosztályának munkatársai, dr. Tarjányi Petra és Németh Zsófia működött közre.

 

A videók megtekinthetők a képekre kattintva vagy az alábbi internetes címeken:

  • védjegy

https://youtu.be/cgCGO1YMUR8

 

  • formatervezési minta

https://youtu.be/XwMd4mk5cGs

 

2019/06/20