Szorosabbra fűzött kapcsolat a Magyar Védjegy Egyesülettel

Együttműködési megállapodást kötött a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a Magyar Védjegy Egyesület (MVE) 2022. április 22-én. A felek közös kiemelt célja szellemi tulajdon-védelmi ismeretek gondozása és továbbadása, a szellemi alkotó tevékenység és az alkotások hasznosításának szakmai-társadalmi elősegítésére a rendelkezésükre álló eszközökkel.

A szellemi tulajdon védelméhez, az iparjogvédelmi és szerzői jogi kultúra ápolásához, valamint minél szélesebb körben történő terjesztéséhez fűződő kölcsönös érdekek okán, a régóta fennálló kapcsolat elmélyítése érdekében együttműködési megállapodást között egymással a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal és a Magyar Védjegy Egyesület. A két szervezet közös kiemelt célja a szellemi tulajdon-védelmi ismeretek gondozása és továbbadása, a szellemi alkotó tevékenység és az alkotások hasznosításának szakmai-társadalmi elősegítése a rendelkezésükre álló eszközökkel.

Felek a dokumentum aláírásával megállapodtak abban, hogy kölcsönösen tájékoztatják egymást az iparjogvédelem és a kapcsolódó jogterületeinek hazai és nemzetközi eseményeiről, új kiadványaikról, képzéseikről, valamint a fontosabb kapcsolódó közérdekű információkról, amely az MVE tagjait és a Magyarországon működő mikro-, kis-, közép- és nagyvállalkozásokat érintik. Emellett szakmai megbeszéléseket, egyeztetéseket tarthatnak, vagy közös szakmai projektek lebonyolítását határozhatják el, illetve évente legalább egy alkalommal az MVE szervezésében országos, esetleg regionális konferenciát tartanak.

A megállapodást Pomázi Gyula, az SZTNH elnöke, illetve Gláser Tamás, az MVE ügyvezető elnöke írták alá.

2022/04/22