Sikeresen lezajlott a Szabadalmi Szakmai Ügyfélfórum

Idén is nagy érdeklődéssel zajlott le Szabadalmi Szakmai Ügyfélfórum, ahol a jelenlévők rövid témafelvezető előadások után vitatták meg a hatósági eljárásokat érintő aktuális kérdéseket. A fórum résztvevői hasznos észrevételekkel gazdagították a szakmai eszmecserét, mellyel hozzájárultak a joggyakorlat további fejlesztéséhez.

Dr. Gárdonyi Márk a Visegrádi Szabadalmi Intézet (VSZI) eddigi tevékenységét mutatta be, kiemelve, hogy a négy tagország bejelentői saját nyelvükön kezdhetik meg az eljárást és a saját nyelvükön kaphatnak segítséget az újdonságkutatás és elővizsgálati jelentés elkészítése során. További jelentős előnyt jelent, hogy a kutatási illeték 40%-os visszatérítését lehet igényelni korábbi nemzeti kutatási jelentés benyújtásával.

Szilvitzky Gyöngyi a VSZI , mint választott kutató hatóság előnyeit tekintette át átvevő hivatali szemmel.

Dr. Mikló Katalin a VSZI-hez kapcsolódó nemzetközi kutatási feladatok ellátásáról tartott érdekfeszítő előadást elsősorban a  gyakorlati szempontok ismertetésével, kitérve többek között a korábbi kutatás figyelembe vételének körülményeire.

Földvári Edit pedig a Szabadalmi Módszertani Útmutató megújult VI. fejezetéről adott számot, a Tanácsi eljárásokat érintő legfontosabb változások ismertetésével.

 

Az elhangzott előadások:
 

A Visegrádi Szabadalmi Intézet bemutatása
Előadó: Dr. Gárdonyi Márk
 

A VSZI  Átvevő Hivatali (RO) szemmel
Előadó: Szilvitzky Gyöngyi
 

A VSZI-hez kapcsolódó nemzetközi kutatási feladatok ellátása a Szabadalmi Főosztályon
Gyakorlati szempontok

Előadó: Dr. Mikló Katalin
 

Tanácsi eljárások
Változások a Szabadalmi Módszertani Útmutató megújult VI. fejezetében

Előadó: Földvári Edit

2017/10/30