Petar Šarčević tudományos konferencia Zágrábban, 2019. október 18-19-én

A Horvát Köztársaság Állami Szellemi Tulajdoni Hivatala az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalával (EUIPO), a Rijekai Egyetem Jogi Karával és a Horvát Összehasonlító Jogi Egyesülettel közösen nemzetközi tudományos konferenciát szervez „Intellectual Property Rights in the EU: Towards Digitization” címmel, amely a hatodik tanácskozás a híres horvát jogászprofesszor, Petar Šarčević nevét viselő konferenciasorozatban.

A konferencián az Európai Unió valamennyi tagállamából érkező tudósok és szakemberek vesznek részt, és három tematikus részből áll majd:

  • Regulatory Framework for the Digital Single Market
  • Trademark and Design for New Market Conditions
  • Enforcement as a Permanent Challenge.

A tanácskozás célja a szellemitulajdon-védelmi rendszer különböző elemeinek alakulásával kapcsolatos ismeretek elmélyítése és a tudatosság növelése.

A konferencia előadói az EUIPO Fellebbezési Tanácsainak, az Európai Unió Bíróságának és az Európai Unió Törvényszékének a szerzői jog, a védjegyek és a formatervezési minták ügyében hozott legújabb döntéseit is górcső alá veszik. A tudományos tanácskozás célközönségét bírák, ügyvédek, szabadalmi ügyvivők és más iparjogvédelmi szakértők képezik.

A Petar Šarčević tudományos konferenciára 2019. október 18-19-én, Zágrábban kerül sor.

Regisztrációs lehetőség és további információ a konferencia honlapján érhető el.

2019/09/12