Online uniós kérdőív a kulturális és kreatív ágazatokban működő vállalkozások finanszírozási lehetőségeiről

Az Európai Bizottság nyilvános kérdőívet tett közzé azzal kapcsolatban, hogy a kulturális és kreatív ágazatokban működő vállalkozások az uniós pénzügyi támogatásokhoz miként férnek hozzá.

A kérdőív a Kreatív Európa program (2014-2020) Kultúra alprogramjához kapcsolódik, amelynek célkitűzése az európai kulturális örökség védelme és a sokszínűség előmozdítása, illetve a kulturális és kreatív ágazatok versenyképességének növelése egy 121 millió eurós pénzügyi garancia-alap felállítása révén. Az Európai Befektetési Alap által kezelt eszköz rendeltetése, hogy megkönnyítse a kis és közepes méretű kulturális és kreatív vállalkozások banki hitelekhez jutását.

Az alap felhasználása hatékonyságának növelése érdekében születik majd meg egy a kis-és középvállalkozások finanszírozási lehetőségeit feltérképező tanulmány, amely nagyban épít majd a most közzétett kérdőív révén megismert információkra. A tanulmány részletesen bemutatja majd a kis-és középvállalkozásokat érintő támogatási rendszereket, azok hiányosságait és javaslatokat tesz majd a befektetők, vállalkozások és politikai döntéshozók számára avval kapcsolatban, hogy miként lenne tovább javítható e szektor versenyképessége.

A kérdőív kitöltése során olyan kérdésekre szükséges válaszolni, mint például hogy az adott vállalkozás milyen összegű támogatásért folyamodott, ebből mennyi került ténylegesen folyósításra illetve hogy számoljon be azon okokról, amiért a támogatás végül nem került felajánlásra vagy felvételre, vagy bármely olyan indokról, ami eltántorította az adott vállalkozást a támogatás igénylésétől.

A kérdőív kitöltésére 2018. április 19-ig (csütörtök) van lehetőség a következő honlapon: http://survey.sqw.co.uk/s/ECCulturalandCreativeSectors/

2018/04/06