Nemzetközi szellemi tulajdoni mesterképzés indul pályázati lehetőséggel

Közös szellemi tulajdoni mesterképzést indít a 2021/2022-es tanévben a Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Organization, WIPO), a krakkói Jagelló Egyetem és a Lengyel Szabadalmi Hivatal. A program a szellemi tulajdonnal és új technológiákkal kapcsolatos területeken (pl. szabadalmi jog, szerzői jog a digitális korban, mesterséges intelligencia, kereskedelmi kommunikáció, adatvédelem) nyújt képzést.

A három szemeszterből álló képzési program 2021. októberétől 2023. februárjáig tart. Az első távoktatásos rendszerben, a második helyszíni képzéssel Krakkóban (de elképzelhető, hogy szintén online formában), a harmadik szemeszterben történik a diplomaírás és szakmai gyakorlat.

A programról (képzési díj, regisztráció, stb.) részletes információ a mellékelt tájékoztatóban és az egyetem honlapján (https://wpia.uj.edu.pl/ip) található.

A beiratkozással kapcsolatos információ a következő linken érhető el:
https://irk.uj.edu.pl/en-gb/offer/II_C_21/programme/intell.prop.new.tech_s2s_C_en/?from=org-unit:UJ.WPA

A regisztráció és beiratkozás menetrendje a https://welcome.uj.edu.pl/admission/schedule oldalon érhető el.

A beiratkozás határideje: 2021. augusztus 23.

A képzési programhoz kapcsolódóan ösztöndíjra pályázhatnak a kormányzati szervek, az egyetemek, illetve a kutatással és fejlesztéssel foglalkozó intézmények. Az ösztöndíj fedezi az utazás, a képzés, a szállás, a teljes ellátás és a biztosítás költségét.

Jelentkezés a WIPO ösztöndíjra:
https://welc.wipo.int/acc/index.jsf

További információ:
Martha Chikowore, Programme Coordinator, WIPO Academy
mip [961] jagiellonian-uni [169] wipo [961] int 

Justyna Ożegalska-Trybalska, Programme Coordinator, Jagiellonian University
ip [169] uj [961] edu [961] pl

2021/08/06