Nemzetközi szellemi tulajdoni mesterképzés indul

Közös szellemi tulajdoni mesterképzést indít a 2022/2023-as tanévben a Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Organization, WIPO), a krakkói Jagelló Egyetem és a Lengyel Szabadalmi Hivatal. A program a szellemi tulajdonnal és új technológiákkal kapcsolatos területeken (pl. szabadalmi jog, szerzői jog a digitális korban, mesterséges intelligencia, kereskedelmi kommunikáció, adatvédelem) nyújt képzést.

A három szemeszterből álló képzési program 2022. október 1-jétől 2024. február 28-ig tart. Az első szemeszter távoktatásos rendszerben zajlik, a második helyszíni képzéssel Krakkóban, a harmadik szemeszterben pedig a résztvevők szakmai gyakorlaton vesznek részt és megírják a diplomájukat.

A programról (képzési díj, regisztráció stb.) részletes információ az egyetem honlapján (https://wpia.uj.edu.pl/ip) található.

A beiratkozással kapcsolatos információ a következő linkeken érhető el:
https://irk.uj.edu.pl/en-gb/ és
https://welc.wipo.int/acc/index.jsf?page=aipCatalog.xhtml&lang=en&cc=MIP_JAGIELLONIAN#plus_MIP_JAGIELLONIAN

A regisztráció és beiratkozás menetrendje:  https://welcome.uj.edu.pl/en_GB/admission/schedule   

A beiratkozás határideje: 2022. augusztus 31.

A képzési programhoz kapcsolódóan ösztöndíjra pályázhatnak a kormányzati szervek, az egyetemek, illetve a kutatással és fejlesztéssel foglalkozó intézmények. Az ösztöndíj fedezi az utazás, a képzés, a szállás, a teljes ellátás és a biztosítás költségét.

Jelentkezés az ösztöndíjra:
https://welc.wipo.int/acc/index.jsf?page=aipCatalog.xhtml&lang=en&cc=MIP_JAGIELLONIAN#plus_MIP_JAGIELLONIAN

További információ:
mip [961] jagiellonian-uni [169] wipo [961] int 
ip [169] uj [961] edu [961] pl

2022/06/28