Nemek közötti szakadék az IP világában – online szeminárium

A Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) az Invent Togetherrel együttműködve 2022. május 31-én és június 1-jén online, ingyenesen követhető szemináriumsorozatot szervez, amelynek központi témája az európai régióban tapasztalható, szellemi tulajdonnal (IP) kapcsolatos, nemek között fennálló szakadék és annak lehetséges feloldása lesz.

Az IP-val kapcsolatos, nemek közötti szakadékról szóló virtuális szemináriumsorozat célja az innovációs ökoszisztéma érdekelt feleit összehozni és felhívni a figyelmet erre a problémára.

Május 31-én, 13:30 órától az európai régió politikai döntéshozóinak irányából kaphatunk betekintést abba, hogy a szellemi tulajdonnal kapcsolatban a nemek közötti szakadék kezelésére milyen megoldások lehetnek, valamint miként lehet jobban ösztönözni a nők innovációs ökoszisztémában való részvételét.

Június 1-jén, 14:00 órától azokról a megközelítésekről és módszertanokról hallhatunk, amelyeket a vezető közgazdászok osztályai alkalmaznak az európai szellemi tulajdoni hivatalokban. Az esemény során a résztvevők megvitatják a szellemi tulajdonban lévő nemek közötti szakadék mérése és elemzése során felmerülő kihívásokat is.

További információ, illetve a szemináriumokra való regisztráció:
[[https://www.wipo.int/econ_stat/en/economics/news/2022/news_0004.html]]

2022/05/11