Módosulnak a szabadalomképességi értékelés feltételei

Könnyítéssel segíti a nemzetközi oltalomszerzés finanszírozására kiírt pályázatok igénybevételét az SZTNH: 2023. július 15-től az IPARJOG pályázat mellékleteként benyújtandó szabadalomképességi értékelések alapjául szolgáló szabadalmi vagy használatiminta-oltalmi bejelentések esetében megszűnik az eddigi 12 hónapos időkorlát.

A korábbi gyakorlat szerint az IPARJOG pályázat igénybevétele céljából csak abban az esetben lehetett szabadalomképességi értékelést kérni, ha az értékelés alapjául szolgáló szabadalmi vagy használatiminta-oltalmi bejelentés időpontja nem volt régebbi mint 12 hónap a szolgáltatás megrendelési időpontjához képest. Mostantól ez a 12 hónapos időkorlát szűnik meg.

A könnyítéssel az SZTNH célja a bejelentők segítése a nemzetközi oltalomszerzés finanszírozására kiírt pályázatok igénybevétele során. Fontos azonban, hogy az időkorlát módosítása kizárólag az SZTNH által végzett szabadalomképességi értékelésekre vonatkozik, az IPARJOG pályázatok feltételei tekintetében a pályázatot kiíró szervezet által közzétett pályázati feltételeket szükséges minden esetben figyelni, mivel ez utóbbiak függetlenek az SZTNH által nyújtott szabadalomképességi értékelés szolgáltatástól.

2023/07/14