Miniszteri elismerésben részesültek hivatalunk munkatársai

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az október 23-i nemzeti ünnepünk alkalmából Miniszteri elismerő oklevelet adományozott Dr. Cserba Veronikának a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Elnöki Titkárság titkárságvezetőjének.

Dr. Cserba Veronika 

1998. július 1-jétől a Hivatal munkatársa. 2003. februártól 2005. augusztus végéig Genfben Magyarországot képviselte, szellemitulajdon-védelmi szakdiplomatai feladatokat végezve. 2005 szeptemberétől a Hivatalban elnöki személyi titkári feladatokat látott el. 2010-ben a Szerzői Jogi Főosztály Nemzetközi Szerzői Jogi Osztályának lett a vezetője. 2011 decemberétől az Elnökségi Kabinet főosztályvezető-helyettese. A Hivatal 2013 márciusában szakmai főtanácsadói címmel ismerte el munkáját. 2016. július 1-jétől a Jogi és Nemzetközi Főosztály főosztályvezetőjének a munkáját segítette. 2017. május 15-étől a Hivatal elnökének munkáját támogató titkárság vezetője. 
Franciaországban az Universite Paris X Nanterre Jogi Karán szerzett oklevelet, amelyet az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem Állam és Jogtudományi Karának Tanácsa is elismert.

 

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az október 23-i nemzeti ünnepünk alkalmából Miniszteri elismerő oklevelet adományozott Dr. Pósa Dorottya Cecíliának, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Védjegy és Mintaoltalmi Főosztály osztályvezetőjének.

Dr. Pósa Dorottya Cecília

2013. március 19-től dolgozik a Nemzeti Védjegy osztályon jogi ügyintézői, 2017. november 18. osztályvezető-helyettesi, 2018. szeptember 18-tól pedig osztályvezetői munkakörben. A védjegy ügyintézés módszertani kérdéseinek megoldásában, a jogalkalmazói gyakorlat fejlesztésében is kiemelkedő szerepet vállal. Munkáját megbízhatóan, pontosan, kiemelkedő szorgalommal végzi.
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karon szerzett okleves jogász diplomát 2013-ban. 2018 áprilisa óta az Iparjogvédelmi Szakértői Testület tagja. Ezen túl részt vesz több, az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) által szervezett projektben is.

2018/10/29