Magyarország négy helyet javított a Bloomberg innovációs rangsorában

Magyarország  egy év alatt négy helyet lépett előre a Bloomberg innovációs rangsorában, így immár a 28. helyet foglaljuk el, míg az uniós országok között a 15. helyen állunk. A vizsgált területeken az összetett mutató hét részindexéből ötben is javított a hazai szektor, és szabadalmi aktivitásban is jelentős előrelépés történt.

A 2020-as rangsorban hazánk a 28. helyen szerepel, ami jelentős előre lepésnek tekinthető. A vizsgált területek közül a K+F intenzitást, a termelékenységet, a csúcstechnológiai vállalatok arányát, a kutatók koncentrációját, valamint a szabadalmi aktivitást tekintve is javult a pozíciónk.

A 2020-as rangsor adatai alapján változatlanul a termelés hozzáadott értékében állunk a legkedvezőbb,13. helyen. A legnagyobb javulást pedig a termelékenység és a csúcstechnológiai vállalatok aránya mutatócsoportban értük el az előző évhez képest.

Magyarország az EU 28 tagállamát tekintve a 15. helyen áll, megelőzve többek között Spanyolországot, Portugáliát és Észtországot.

A Bloomberg, az USA egyik vezető üzleti magazinja 2006 óta minden évben elkészíti innovációs rangsorát (Bloomberg Innovation Index), amelyben az országokat az általános innovációs képességük alapján rangsorolja.

https://www.google.com/amp/s/www.bloomberg.com/amp/news/articles/2020-01...

2020/02/03