K+F kiadvánnyal segíti a vállalkozásokat az SZTNH

Látványos és informatív kiadvánnyal segít az érdeklődő vállalkozásoknak eligazodni a K+F világban a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. Az útmutató célja, hogy segítsen azoknak a cégeknek, akik kutatás-fejlesztéssel foglalkoznak, de kevés információjuk van a minősítés menetéről, vagy arról, milyen előnyökkel jár annak megszerzése.

Fontos hangsúlyozni, hogy bár Magyarország sikeres a K+F területén, nemzetközileg elismert eredményekkel büszkélkedhetünk és egyre népszerűbb az ország gyártás tekintetében is, a cégek nem ismerik azokat a lehetőségeket, amelyek abban segítenek, hogy a találmányukból hogyan gazdagodhatnának meg. Ennek elengedhetetlen része a szellemi tulajdon védelme és meghatározó a kutatás-fejlesztési minősítés megszerzése. Emellett megkerülhetetlen kiemelni, hogy bár rendkívül sok innovatív vállalkozás működik hazánkban, mégis még mindig sokan vannak akik nem ismerik fel, hogy amit csinálnak, az valójában kutatás-fejlesztés. De az igénylés ellen szól, hogy nem tudják, hogyan érdemes elindulni a minősítés igénylésében, milyen lépésekre van szükség előtte és mire számíthatnak az igény benyújtása után.

Az SZTNH új, hiánypótló kiadványa részletesen ismerteti a kutatás-fejlesztés mibenlétét, de bemutatja minden szükséges információt a minősítés különböző fázisaitól az igényelhető szolgáltatásokon át, egészen az igényelhető adókedvezményekig, vagy pályázati forrásokig.

 

A kiadvány a képre vagy ide» kattintva letölthető  pdf formátumban (5 812 KB)

 

2020/10/01