ISO tanúsítottságunk sikeres megújítása

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala – a 2010 óta működő ISO Integrált Irányítási Rendszer vonatkozásában - immár negyedik alkalommal, megújító audit keretében bizonyította, hogy minőségirányítási és információbiztonsági rendszere magas szinten megfelel az ISO 9001:2015 és az ISO/IEC 27001:2013 nemzetközi szabványok követelményeinek.

A svájci székhelyű SGS (Société Generale de Surveillance) Csoport tagja, az SGS Hungária Kft. által auditált és tanúsított két ISO szabvány követelményeit kielégítő rendszer különleges presztízst jelent Hivatalunk számára és egyben ügyfeleink, partnereink felé garantálja feltétlen elkötelezettségünket a magas minőségi szinten történő szakmai munkavégzés, valamint az információbiztonság mellett.

A két nemzetközi szabvány követelményei az alábbiak szerint terjednek ki a Hivatal tevékenységére.

A minőségirányítási rendszer átfogja a Hivatal hatáskörébe tartozó iparjogvédelmi és szerzői jogi hatósági vizsgálatokat és eljárásokat, a Visegrádi Szabadalmi Intézet (VSZI) számára végzett nemzetközi kutatási és elővizsgálati eljárásokat, a kutatás-fejlesztési tevékenység minősítésével kapcsolatos hatósági és szakértői feladatokat, az állami dokumentációs és információs tevékenységet, továbbá az alaptevékenység keretében nyújtott szolgáltatásokat.
Az információbiztonság irányítási rendszer kiterjed a Hivatal teljes tevékenysége ellátása során használt elektronikus és fizikai információs rendszerek biztonságára.

Az integrált ISO rendszer - háromévente esedékes – mostani negyedik megújító auditja során a Hivatal ismételten bizonyította elkötelezettségét a rendszer fenntartása mellett. A hivatali tevékenység tanúsított ISO rendszerben való ellátása a jövőben is garanciát nyújt ügyfeleinknek arra, hogy ügyeiket a jogszabályi követelményeknek megfelelően stabil és biztonságos rendszerben, jól felkészült szakembergárda közreműködésével intézhetik.

 

  

 

2020/01/27