Hogyan igényelhetek uniós forrást a szellemi tulajdonom védelméhez?

A szellemi tulajdon jelentősége kis- és középvállalkozások számára címmel rendez április 27-én, 10:00 órai kezdettel online szemináriumot a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalával (EUIPO) és az EURiddel együttműködésben. Az esemény célja tájékoztatást adni a kkv-nak szóló, uniós szellemitulajdon-védelmi források eléréséről.

Az eseményen a résztvevők magyar nyelven kapnak tájékoztatást az uniós pályázati lehetőségekről. Az EURid részéről Katarína Kletečka a márkavédelem és az online jelenlét közötti kapcsolatról tart előadást, míg az EUIPO képviselői, Hrabovszki Ákos és Katarína Casanova a 2022-es kkv alapról, az abban rejlő lehetőségekről és a jelentkezés módjáról beszélnek majd. A program során a szakemberek a felmerülő kérdésekre is válaszolnak.

Az Ideas Powered for business kkv‑alap egy olyan támogatási program, amelynek célja az európai uniós kis- és középvállalkozások (kkv-k) szellemitulajdon-jogainak támogatása. A kkv‑alap egy európai bizottsági kezdeményezés, amelyet az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) hajt végre, és az idei támogatási ciklus 2022. január 10-től 2022. december 16-ig tart.

Az online szeminárium kapcsán a regisztráció és a részvétel is ingyenes.

Részletes program és regisztráció:
[[https://euipo.blumm.it/event/ar/1/hungary-ideas-powered-for-business]]

További információ a kkv alapról:
[[https://euipo.europa.eu/ohimportal/hu/online-services/sme-fund?cmvsource...

2022/04/25