Elindult a WIPO eHague platformja

A Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Organization, WIPO) eHague név alatt elindította új online felületét, amely központosított hozzáférést biztosít a nemzetközi mintaoltalmi bejelentésekhez és a nemzetközi lajstromozások megújításához használt, már meglévő online WIPO szolgáltatásokhoz.

Az eHague elindítása csak a kezdete egy sokkal szélesebb felhasználó-központú projektnek, amelynek célja a WIPO online szolgáltatásainak korszerűsítése és áramvonalasabbá tétele, illetve a jobb ügyfélélmény elérése.

Az eHague felülete közvetlenül elérhető

  • a Hágai Rendszer honlapjáról, az eHague felváltja az elektronikus bejelentéshez (eFiling) és az elektronikus megújításhoz (eRenewal) használt korábbi linkeket, valamint
  • a WIPO IP Portal menüjéből, bejelentkezéssel vagy anélkül a Minták > Bejelentés és Ügyintézés (Designs > File & Manage) menüpontból.

A WIPO folyamatosan bővíteni kívánja az eHague platform szolgáltatásainak körét, lehetővé téve a nemzetközi mintaoltalmi lajstromozások megtekintését és ügyintézését. Ez magában foglalja majd a Hágai Rendszer valamennyi hivatalos nyomtatványának integrálását is.

Bővebb információ a https://www.wipo.int/hague/en/news/2021/article_0002.html linken érhető el.

2021/02/17